Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa pečurkama i prazilukom

Piletina sa pečurkama i prazilukom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Piletina sa pečurkama i prazilukom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Mnogo ukusna piletina sa pečurkama i prazilukom, nakon koje ostaju samo prazni tanjiri"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 3 cela bataka
  • praziluk - 2 struka
  • pečurke - 300 g
  • krem sir - 150 g
  • voda - 3/4 šolje, vruća
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 1 - 2 kašika
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • mirođija - 1/2 vezice
  • muskatni oraščić
  • so
  • biber
  • ruzmarin - suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite batake na gornje i donje i prebacite ih u posudu.

Začinite ih sokom od limuna, biberom, ruzmarinom i solju i gurnite ih u frižider na 30 minuta.

Nakon toga ih poređajte u posudu za pečenje. Dodajte malo vode na dno i pospite uljem.

Pecite oko 45 minuta (ili dok ne budu gotovi) na 200 stepeni.

Očistite i isecite praziluk i pečurke. Dinstajte ih u maslacu 2-3 minuta i prelijte vrućom vodom.

Začinite muskatnim oraščićem i solju. Smanjite vatru i ostavite desetak minuta.

Dodajte krem sir i mirođiju (prethodno usitnjenu) i promešajte.

Poređajte odozgo batake i ostavite na vatri još 5 minuta.

Piletina sa pečurkama i prazilukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: