Način pripreme
Veoma jednostavan recept za sve koji nemaju mogućnost da prave kiseli kupus u kaci.
Isečete kupus kao za salatu ili kuvanje.
Na dno svake teglice stavljate crvenu cveklu i dunju u napisanim količinama prema litraži tegle.
Punite teglu kupusom bez pritiskanja da ne budu gusto zapakovane, ostavite 3 prsta praznog prostora odozgo na svaku teglu, odozgo stavite morsku so, rakiju (može da se zameni medicinskim alkoholom 95°C, ali da stavite polovinu) i aspirin, kao što je napisano prema litraži tegle i sipate vodu da pokrije.
Prve nedelje tegle se energično klate, posle ih stavljate u podrum.
Po ovom receptu imaćete kiseli kupus za kuvanje i salaticu tokom zime!
Neka vam je ukusno sa ovim lenjim kiselim kupusom za zimu bez pretakanja!
P.S. Ukoliko želite da kupus postane standardne žute boje, nemojte stavljati mariniranu cveklu. Ja je stavljam, zato što je veoma korisna i kupus dobija jarku crvenu boju koja mi se dopada.