Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Slani rolat»Rolat od tikvica sa nadevom od pavlake

Rolat od tikvica sa nadevom od pavlake

Rolat od tikvica sa nadevom od pavlake
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Predjelo koje najviše volimo - slani rolat sa tikvicama i nadevom"

Potrebni sastojci

  • Za rolat
  • tikvice - 2 komada
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • mirođija - 1 vezica
  • Za nadev
  • kisela pavlaka - 200 g
  • krem sir - 200 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i izrendajte tikvice na krupno rende. Posolite ih i ostavite ih na otprilike 15 minuta kako bi ispustile sok. Iscedite tečnost.

Dodajte so, sitno iseckanu mirođiju polovine vezice. Dodajte 3 supene kašike brašna.

Pomešajte dok ne postane homogeno.

Obložite dno pravougaone tepsije kuhinjskim papirom. Pospite uljem.

Raasprostrite testo i zagladite. Pecite u rerni zagrejanoj do 200 stepeni dok se ne dobije zlatkasta boja.

Izvadite koru i uvijte u rolat još toplu pomoću čiste, vlažne krpe.

Ostavite ga tako dok ne napravite nadev i dok se slani rolat ne ohladi.

Pomešajte krem sir sa kiselom pavlakom. Dodajte presovane čenove belog luka i sitno iseckanu mirođiju. Mešajte dok ne postane homogeno.

Pažljivo razvijte koru od bundeve, namažite ravnomeran sloj nadeva od pavlake i ponovo uvijte stegnuti rolat.

Pre nego što poslužite rolat od tikvica sa nadevom od pavlake, isecite ga na komade.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: