Način pripreme
Očistite i izrendajte tikvice na krupno rende. Posolite ih i ostavite ih na otprilike 15 minuta kako bi ispustile sok. Iscedite tečnost.
Dodajte so, sitno iseckanu mirođiju polovine vezice. Dodajte 3 supene kašike brašna.
Pomešajte dok ne postane homogeno.
Obložite dno pravougaone tepsije kuhinjskim papirom. Pospite uljem.
Raasprostrite testo i zagladite. Pecite u rerni zagrejanoj do 200 stepeni dok se ne dobije zlatkasta boja.
Izvadite koru i uvijte u rolat još toplu pomoću čiste, vlažne krpe.
Ostavite ga tako dok ne napravite nadev i dok se slani rolat ne ohladi.
Pomešajte krem sir sa kiselom pavlakom. Dodajte presovane čenove belog luka i sitno iseckanu mirođiju. Mešajte dok ne postane homogeno.
Pažljivo razvijte koru od bundeve, namažite ravnomeran sloj nadeva od pavlake i ponovo uvijte stegnuti rolat.
Pre nego što poslužite rolat od tikvica sa nadevom od pavlake, isecite ga na komade.
Prijatno!