Način pripreme
Skuvajtesvinjske repove u obilnoj količini vode zajedno sa jednom glavicom luka - prepolovljenom, strukovima peršuna, lovorovim listom, dve kašičice ulja, prstohvatom soli i alevom paprikom.
Repovi su gotovi kad postanu krehki i sa lakoćom se odvajaju od kože.
Za one koji su zahtevniji, možete skinuti kožu, ali ako je dobro očišćena i fina i nije od starih svinja, kožica je odlična, kao na svinjskim nogama je - meka i topi se u ustima.
Procedite bujon, a repove isecite na komade, krugove.
Vratite proceđeni bujon u šerpu i ako je potrebno sipajte malo vode - ako vam se čini da je mala količina.
Umutite žumanca sa kiselim mlekom, soli po ukusu i brašnom i u ovu kašu sipajte sveže mleko.
Sipajte mlečnu smesu u čorbu, stavite isečene repove i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta.
Čorba od svinjetine treba da se krčka lagano, a ne da vri ili da kipi.
Na kraju ugrejte maslac na tihoj/umerenoj vatri i kad počne da se prži skinite sa strane. Stavite alevu papriku, promešajte i prelijte čorbu, kao kad pravite škembe čorbu.
Količina masti je po izboru, ja nekad stavljam i malo više maslaca.
Servirajte toplu čorbu od svinjskih repova posutu sitno iseckanim peršunom i servirajte posebno sa izgnječenim belim lukom.
Balzam za dušu u hladnim danima je ova čorbica!