Način pripreme
Operite patlidžan i isecite po sredini.
Napravite proreze po dužini (unutrašnji deo). Prelijte sa malo maslinovog ulja i stavite u pleh za pečenej (stavite sa korom na gore).
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
Izvadite unutrašnjost patlidžana. Isecite mesnati deo.
U tiganju ugrejte 2-3 supene kašike maslinovog ulja i propržite luk.
Dodajte mleveno meso i začine. Propžite dobro, skoro da dobije zlatnu boju.
Stavite mesnati deo patlidžana i kečap. Sačekajmo 5-10 minuta, isključite.
Napunite patlidžane smesom i poređajte u pleh za pečenje.
U kaseroli propržite brašno u kravljem masalcu za bešamel dok ne dobije zlatnu boju.
Razredite sa svežim mlekom. Ako želite gušći, stavite manju količinu mleka.
Dodajte začine, sačekajte 1-2 minuta i isključite.
bešamel stavite na mleveno meso, pospite kačkavaljem i pecite punjeni patlidžan u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne bude gotovo.
Patlidžan punjen mlevenim mesom i bešamelom - klasika.