Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija sa kiselim paradajzom

Turšija sa kiselim paradajzom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Turšija sa kiselim paradajzom
Fotografije: Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Probajt i nećete pogrešiti! Turšija sa kiselim paradajzom, koju ćete jesti sa apetitom, dok se ne potroši!"

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 10 kg
  • so - 400 g
  • sirće - 400 ml, vinsko
  • lovorov list - 10 komada
  • piment - 20 zrna
  • biber - 20 zrna
  • beli luk - 3 - 4 glavice
  • celer - 1 - 2 glavice
  • listovi višnje - ili dunje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz i izbušite ga na nekoliko mesta velikom iglom. Poređajte ih čvrsto u tegle, stavljajući između njih listove višnje i dunje, čenove belog luka i kriške celera.

Napunite tegle vodom, da izmerite koliko će vam biti potrebno.

Sipajte vodu u šerpu, odstranite 100 ml. Stavite so, začine i sirće i dobro promešajte.

Prelijte paradajz, zatvorite čvrsto i stavite na tamno i hladno mesto. Turšija će biti gotova za 3-4 nedelje.

Turšiju sa kiselim paradajzom ćete jesti sa apetitom, dok se ne potroši!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: