Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mađarske mekike - langošice

Mađarske mekike - langošice

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Mađarske mekike - langošice
Fotografije: Vanjica
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Prijatan doručak uz mađarske mekike - langošice"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • sveži kvasac - 40 g
  • ulje - 3 kašike
  • mlaka voda - 700 ml
  • šećer - 2 kašičica
  • so - 1, 5 kašičica
  • ulje - za prženje
  • Za premaz
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 kašike
  • Još
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kačkavalj - 400 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac i izmešajte. Postepeno dodajte brašno i so. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite na toplom da fino naraste. Nadošlo testo premesite i pravite manje loptice. Prekrijte ih da još malo odstoje, tek toliko dok čekamo da se ulje zagreje.

Svaku mekiku rukama razvucite i spuštajte u vruće ulje. Pržite sa obe strane dok fino ne porumene, pa vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. I tako do kraja, dok ne ispržite sve langošice.

Beli luk sitno izrendajte ili iseckajte i pomešajte sa uljem i premažite langošice dok su još vruće. Potom bogato namažite kiselom pavlakom, posolite i pospite sirom.

Prijatno uz mađarske mekike - langošice!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: