Način pripreme
Veoma ukusna teleća kolenica sa pilavom!
Unapred skuvamo kolenicu. Lično ja ovo radim pomoću uređaja za sporo kuvanje.
Uvaljamo kolenicu u smesu od soli, crnog bibera i aleve paprike i malo dimljene aleve paprike i zapečem na gril funkciji dok ne dobije blagu boju.
Luk iseckan na polumesece karamelizujemo zajedno sa smeđim šećerom. U njega dodajemo orašaste plodove, ostavljamo na još nekoliko sekundi i skidamo sa ringle.
Skidamo pirinač prema uputstvima sa pakovanja. Kada je gotov i oceđen od vode, dodajemo maslac, malo soli, kurkumu i dodajemo karamelizovani luk sa orašastim plodovima u pilav.
Stavljamo pirinač u posudu sa poklopcem tako što između poklopca i posude stavljamo krpu kako bi se dobro izdinstalo i tako ostavljamo 10 minuta.
Poslužujemo sočnu teleću kolenicu na podlozi od pilava.