Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teleća kolenica sa pilavom

Teleća kolenica sa pilavom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Teleća kolenica sa pilavom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Poslužite sočnu teleću kolenicu na podlozi od pilava. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - 1 cela (može i svinjska)
  • pirinač basmati - 1 šolja
  • crveni luk - 1 glavica
  • smeđi šećer - 2 kašičice, ravne
  • pistaći - 50 g (sirov)
  • maslac - 20 g
  • kurkuma
  • crni biber
  • aleva paprika
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma ukusna teleća kolenica sa pilavom!

Unapred skuvamo kolenicu. Lično ja ovo radim pomoću uređaja za sporo kuvanje.

Uvaljamo kolenicu u smesu od soli, crnog bibera i aleve paprike i malo dimljene aleve paprike i zapečem na gril funkciji dok ne dobije blagu boju.

Luk iseckan na polumesece karamelizujemo zajedno sa smeđim šećerom. U njega dodajemo orašaste plodove, ostavljamo na još nekoliko sekundi i skidamo sa ringle.

Skidamo pirinač prema uputstvima sa pakovanja. Kada je gotov i oceđen od vode, dodajemo maslac, malo soli, kurkumu i dodajemo karamelizovani luk sa orašastim plodovima u pilav.

Stavljamo pirinač u posudu sa poklopcem tako što između poklopca i posude stavljamo krpu kako bi se dobro izdinstalo i tako ostavljamo 10 minuta.

Poslužujemo sočnu teleću kolenicu na podlozi od pilava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: