Način pripreme
Isekla sam luzk, a šargarepu sam izrendala i propržila na otprilike 5-6 minuta.
Dodala sam pirinač i njega sam propržila. Stavila sam alevu papriku, posle sok od paradajza.
Ostavila sam da ključa otprilike 6-7 minuta, dosula sam malo vode i ponovo sam ostavila da ključa nekoliko minuta. Skinula sam sa ringle i dodala sam mleveno meso i sve začine i soli po ukusu.
STavila sam suve paprike u vruću vodu da se opuste i da mogu lepo da se napune.
Na dno đuveča sam stavila iseckani kiseli kupus, poređala sam napunjene paprike i sarme sa kiselim kupusom.
Odozgo sam posula s malo brašna, soli i čubara, sipala sam vodu da pokrije paprike i pekla sam na 200 °C dok ne bude gotovo.
Kada su punjene paprike bile gotove, napravila sam sos tako što sam umutila jaja i kiselo mleko i postepeno u njih sam dodala bujon, vratila sam u paprike i sarme u đuveč.