Način pripreme
Pileće meso oprati i staviti u šerpu sa vodom. Dodati kolut celera (koren), crni luk prethodno zapečen na ringli i suvi začin, kao i biber. Kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Ja kuvam u ekspres loncu oko 45 minuta. Što se duže kuva, supa je ukusnija.
U međuvremenu očistiti šargarepu i krompir. Krompir naseći na četvrtine, šargarepu ne treba seckati
Dodati mesu povrće i kuvati dok ne omekša.
Kad je kuvano, povrće iseckati, meso očistiti od kostiju i kožice, takođe naseckati i ubaciti u drugu šerpu i preliti proceđenom supom.
Vratiti na šporet i zagrejati skoro do ključanja. Uz neprestano mešanje dodati prethodno umućeno jaje sa kašikom brašna i malo vode.
Posuti seckanim peršunom.
Ukusna čorbica od pilećih bataka je gotova!