Način pripreme
Brza, jednostavna i veoma ukusna musaka sa tikvicama! To je večera danas kod kuće.
Tikvice se naseckaju na krupnije kockice. Skuvala sam tikvice u multikukeru za 2 minuta na niskom pritisku. Tikvice su bile iznad vode u korpici. Ako nemate multikuker, možete tikvice na kratko da blanširate u ključaloj vodi. Nakon toga ih ostavite da se lepo ocede u đevđiru.
Mleveno meso se proprži da se pretvori u mrve i promeni svoju boju. Skida se sa ringle i tada se dodaju svi začini i izmeša se.
Luk i peršun se naseckaju, a beli luk se ispresuje.
Tikvice i mleveno meso se sipaju u tepsiju i lepo se izmešaju.
Stalja se da se peče u rerni na 200°C otprilike 30 minuta.
Ako ima tečnosti, pažljivo naginjem tepsiju i prosipam.
Na kraju se pravi preliv za meraklijsku musaku sa tikvicama. Jaja i pavlaka se umute rukom. Ovom smesom se zaliva musaka i vraća se u rernu da se dopeče.