Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Moje savršene krofnice u rerni

Moje savršene krofnice u rerni

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Moje savršene krofnice u rerni
Fotografije: Liudmila
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Još tople, gotove krofne sam namazala tečnom čokoladom i posula sam šećernim mrvicama. Takođe, mogu da se pospu i šećerom u prahu."

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • so - . 1/2 kašičice
  • šećer - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 50 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • vanila
  • kvasac - 10 g, živi
  • tečna čokolada
  • šećerne mrvice
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre aktiviram kvasac u mlakom svežem mleku zajedno sa kašičicom šećera i malo brašna.

U brašno koje treba dobro da se proseje, stavlja, so i šećer i mešam kašikom.

U njega dodajem i kiselu pavlaku, blago umućeno jaje i aktivirani kvasac i pomoću kašike veoma dobro mešam.

Pokrivam lepljivo testo, ne mesim više i ne stavljam više brašna, providnim folijom i ostavljam na sat vremena da nadođe. Kada je gotovo, blago ga premesim sa malo brašna i ponovo pokrivam folijom na kratko, deset minuta.

Nakon toga ga razvijam u koru debljine otprilike centimetar. Čašom sečem kružiće. I na većini budućih domaćih krofni pravim rupu prstom.

Pečem na papiru za pečenje, nakon što su se odmoprile još pola sata. Stavljam u hladnu rernu i uključujem na 190°C. Moje su bile malo ispod sredine rerne i lagano sam zapekla odozdo.

A odozgo su pečene krofne bile bele, zato sam uključila gril rerne odozgo, kako i doobile boju.

Ne morate da stojite kraj šporeta, zato što veoma jednostavno pregore. Još tople, gotove krofne sam namazala tečnom čokoladom i posula sam šećernim mrvicama. Takođe, mogu da se pospu i šećerom u prahu.

E to je - moje savršene krofne u rerni. Ispale su veoma mekane i vazdušaste, tope se u ustima, veoma su ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: