Način pripreme
Smeđi pirinač se kuva u ključaloj posoljenoj vodi prema upustvima na pakovanju.
U šerpu se stavlja voda da provri i dodaju se jaja da se kuvaju 6 minuta. Dobijaju se meko kuvana jaja.
Pečurke se operu i naseckaju na četiri. Stavljaju se u suvi tiganj sa nelepljivim dnom na umerenu do jaku ringlu. Mešaju se periodično tako što se u međuvremenu đumbir čisti.
Lljuta paprika se čisti od semenki. Seče se na kolutove, tako što se 3-4 njih ostavljaju za garniranje. Korijander se opere.
Sa đumbirom se isecka i polovina listova i drške korijandera. Mladi luk se očisti i opere. Seče se na kolutiće, Pečurke se izguraju na stranu u tiganj.
Dodaje se 1 supena kašika maslinovog ulja. Dodaje se iseckani đumbir, ljuta paprika, korijander.
Dodaje se mladi luk i kari. Prže se 2 minute tako što se mepaju.
Čeri paradajz se opere i seče na dva dela. Dodaju se u tiganj. Spanać se opere.
Dodaju se grašaj i spanać. Izmeša se. Pirinač se ocedi i dodaje se u tiganj. Sve se proprži na 4 minute. Dodaje se sok polovine limuna. Začinjava se solju i crnim biberom. Izmeša se.
Jaja se drže pod mlazom hladne vode, kako bi se ohladila. Ogule se i seckaju se na dve polovine. Ređaju se na pirinač u tiganj. Odozgo se raspoređuje kiselo mleko.
Posipa se ostalim listovima korijandera i kriškama ljute paprike. Posipa se prstohvatom karija i servira se sa kriškama limuna.
Vegetarijanski kedžeri sa mnogo povrća je gotov.