Način pripreme
Operite pile i dobro ga očistite, nakon čega ga posušite.
Pomešajte sve sastojke za marinadu i njome obilno namažite pile sa svih strana.
Pokrijte streč golijom i ostavite da odstoji u frižideru barem na sat vremena.
Za to vremena napravite nadev.
Zagrejte malo ulja i u njemu dinstajte mladi luk zajedno sa malo vode.
Čim luk omekša, dodajte pečurke, prethodno odmrznute i sitno naseckane i njih kratko propržite.
Nakon toga dodajte pirinač, opran i oceđen.
Propržite i njega dok ne postane providan.
Takođe dodajte začine, so po ukusu i 2 čaše vruće vode. Odnost voda:pirinač je 2:1.
Čim pirinač aprosbuje tečnost, skinite nadev sa ringle i u njega dodajte kašiku maslaca, nakon čega ostavite da se blago ohladi.
Pile napunite nadevom i zašijte otvor debelim pamučnim koncem.
Pile stavite u posudu za kuvanje u multikukeru i dodajte 100 ml piva.
Naseckajte maslac i dodajte i njega.
Zatvorite poklopac, bez da ga zaključavate i izaberite program pečenje. Podesite tajmer na 40 minuta i uključite uređaj.
Kada prođe tih 40 minuta otvorite poklopac i pomoću dve drvene kašike okrenite pile da se zapeče i sa druge strane.
Ponovo podesite program pečenje, ali u ovoj etapi samo na 20-25 minuta.
Kada isteku i te minute, izvadite pečeno pile u odgovarajuću posudu i možete servirati.
Božićno punjeno pile u multikukeru je gotovo.