Način pripreme
Aktiviram kvasac sa 1 kašikom šećera, mešam dok sve ne postane tečnost. Dodam 2 kašike brašna i polovinu mlake vode.
Promešam i ostavim da se aktivira na toplom mestu.
Za to vreme prosejem brašno. Mešam tečne sastojke u posudi. Kada je kvasac gotov, dodajem ga u udubljenje od brašna + tečne sastojke.
Umesim meko testo i ostavim da odstoji na toplom mestu 20 minuta. Od testa napravim 4-5 kora.
Između obilno premažem uljem + posipam izmrvljenim sirom. Ne mažem poslednju koru.
Isecite na 12 trouglova i svaki uvijte u kiflu. Ovako poređane ostavljam još 1 sat da narastaju.
Unikatnu pogaču premažite odvojenim žumancima umešanim u malo ulja.
Peći na 170 stepeni odozgo i odozdo dok ne bude gotovo. Proveravam drvenim štapićem pogaču za naslovnu stranu.
Komentari