Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Brza predjela»Ukusna prolećna čorba od koprive

Ukusna prolećna čorba od koprive

Ukusna prolećna čorba od koprive2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Prolećna čorba od koprive, koju treba da pravite svake nedelje u aprilu i tokom maja meseca"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 300 g
  • maslac - 50 g i toliko ulja
  • jaja - 2 komada, velika
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 3 struka
  • paradajz sos - oko 100 g
  • pirinač - 50 ili 100 g ili rezanca
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva se opere i nakon toga se iseče na sitnije u zavisnosti od veličine listova, nakon čega se popari oko 5 minuta.

Posle se očisti i seče na sitno mladi luk i šargarepa, stavlja se šerpa na ringlu i u nju se stavlja maslac i ulje, zagrevaju se, stavlja se luk i šargarepa dinstaju se 5 minuta.

Dodaje se i sok od paradajza uz kašičicu aleve paprike i začinjava se solju, biberom i meša se, stavlja se i već poparena kopriva i doliva se voda, litar ide, prema vašoj proceni.

Čorba od koprive se kuva dok povrće ne bude gotovo i dok se ne skuvaju pirinači ili rezanca.

Pre nego što se skloni sa vatre razbijaju se jaja u posudu, mešaju se i sipaću u kipuću čorbu pri čemu se mute žičanom mutilicom.

Začinjava se limunom po želji. Prolećna čorba od koprive se po želji garnira sa sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti