Prženi inćun

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Prženi inćun
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Čudesno hrskavi i ukusni prženi inćuni koje sam poslužio sa kriškama limuna, prženim svežim krompirom i finim belim vinom."

Potrebni sastojci

  • inćun - 500 g svež
  • brašno - 3 kašike, pšenično
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Inćuni se mogu pripremiti na dva načina:

- Ako su veoma mali, samo izvadite iznutrice i glave i ostavite centralnu kost;

- Ako među njima ima većih, izvadite centralnu kost, glavu i utrobu i ostavite dva fileta pričvršćena za rep.

Priložio sam sliku kako izgledaju.

Operite i ocedite male ribe. Dok ih čistite, perite svaku posebno, pa opet sve zajedno.

Pripremite dva brašna pomešana sa solju u posudi.

Svaki inćun uvaljati u suve sastojke i pržiti na ulju zagrejanom na umerenoj do jakoj vatri.

Kada pržena riba poprimi zlatnu boju, sklonite je kuhinjski papir da se ocedi višak ulja.

Divno hrskavi i ukusni prženi inćun, koji sam servirao sa kriškama limuna, prženim svežim krompirom i finim belim vinom.

Prijatno i Živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: