Način pripreme
Stavite mlevenu teletinu u veliku posudu. Dodajte biber i malo više kumina. Dodajte so i maslinovo ulje.
Mleveno meso dobro umesiti. Nastaju juneći burgeri koji su tanki i veći od zemički, jer se pri pečenju teleće pljeskavice skupljaju.
Može se koristiti pomoćni prsten ako ga imate.
Luk se oljušti i iseče na kriške. Priprema se rebrasti tiganj.
Zagreva se i lagano premaže uljem. Burgeri se peku sa obe strane.
Po želji, luk se može ispržiti u tiganju, a može se koristiti i sirov za burger.
Zemičke sa susamom se iseku na pola po sredini tako da imaju vrh i dno.
Hlepčići se lagano prže na unutrašnjoj strani. Paradajz se opere i iseče na kolutove.
Stavite majonez na donji hleb. Stavljate teleće burgere i paradajz.
Stavite još majoneza i dodajte luk.
Poklopi se poklopcem zemičke i umetne drveni ražnjić radi lakšeg konzumiranja telećih burger pljeskavica.