Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Teleće burger pljeskavice

Teleće burger pljeskavice

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Teleće burger pljeskavice
Fotografije: Evgenia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Selimo restoran kući sa burgerima od teletine"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 800 g
  • biber
  • kumin
  • so
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • zemičke - 6 komada, sa susamom
  • luk - 1 i 1/2 glavice
  • majonez
  • paradajz - 1, 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mlevenu teletinu u veliku posudu. Dodajte biber i malo više kumina. Dodajte so i maslinovo ulje.

Mleveno meso dobro umesiti. Nastaju juneći burgeri koji su tanki i veći od zemički, jer se pri pečenju teleće pljeskavice skupljaju.

Može se koristiti pomoćni prsten ako ga imate.

Luk se oljušti i iseče na kriške. Priprema se rebrasti tiganj.

Zagreva se i lagano premaže uljem. Burgeri se peku sa obe strane.

Po želji, luk se može ispržiti u tiganju, a može se koristiti i sirov za burger.

Zemičke sa susamom se iseku na pola po sredini tako da imaju vrh i dno.

Hlepčići se lagano prže na unutrašnjoj strani. Paradajz se opere i iseče na kolutove.

Stavite majonez na donji hleb. Stavljate teleće burgere i paradajz.

Stavite još majoneza i dodajte luk.

Poklopi se poklopcem zemičke i umetne drveni ražnjić radi lakšeg konzumiranja telećih burger pljeskavica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: