Način pripreme
Pečene i očišćene crvene paprike dobro osušite.
Kuhinjskim papirom se vlaga dobro upija da ne prska pri prženju.
Posolite paprike i pripremite dva duboka tanjira. Umutite dva jaja u jednom, a u drugom pomešajte dva brašna sa solju.
Paprike umočite prvo u jaje, pa u brašno i pržite sa obe strane dok ne porumene. Pohovane paprike izvadite na kuhinjski papir da upije višak ulja.
Pripremite beli sos tako što ćete u šerpi istopiti maslac sa uljem. U njima lagano propržite sitno izrendan beli luk, pa sipajte brašno i mešajte minut-dva.
Sipajte mleko u tankom mlazu uz stalno mućenje žicom.
Kuvajte sos dok se ne zgusne i začinite solju, belim biberom i sokom od limuna.
Princip pripreme ovog sosa je sličan Bešamelu.
Pohovane paprike poslužite sa toplim, ukusnim i kremastim belim sosom.
Prijatno!