Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Ukusna supa od pilećih vratova

Ukusna supa od pilećih vratova

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Ukusna supa od pilećih vratova
Fotografije: veronnika_pavlova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Tako ukusna supa od pilećeg vrata savršeno ide uz nekoliko peckanih paprika iz tegle"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, isečen na kocke
  • šargarepa - 1 komad krupno narendana
  • pileći vratovi - 500 g sveži
  • luk - 2 glavice luka, sitno iseckane
  • fida - po želji
  • peršun - 1 - 2 stabljike, sitno iseckane
  • pileći bujon - 1 kocka
  • jaja - 1 komad (za zapršku)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pileće vratove u veliku šerpu i sipajte toliko vode da ih prekrije. Dodajte kocku pilećeg bujona.

Stavimo lonac na srednje zagrejan šporet i pustimo voda provri.

Zatim smanjimo vatru i pustimo da se kuva oko 20-30 minuta, dok se vratovi ne skuvaju. U bujon dodajte seckani krompir i šargarepu.

Kuvajte dok povrće ne omekša. Ako koristite fidu, dodajte je u pileću supu, kuvajte je prema uputstvima na pakovanju.

U supu dodajte seckani crni luk i ostavite da se kuva još nekoliko minuta.

Pripremamo zapršku. Umutite jaje u maloj posudi. Malo po malo i postepeno dodajte oko 1/2 šolje vrele supe u razmućeno jaje, neprestano mešajući.

Pažljivo sipajte mešavinu jaja i supe nazad u šerpu, neprestano mešajući kašikom. Dodamo malo soli po ukusu.

Vraćamo lonac na šporet na kratko dok se supa ne zagreje i dok se svi ukusi ne pomešaju.

Pre serviranja dodajte seckani peršun za aromu i svežinu.

Tako je ukusna supa od pilećih vratova spremna za konzumiranje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: