Način pripreme
Stavite pileće vratove u veliku šerpu i sipajte toliko vode da ih prekrije. Dodajte kocku pilećeg bujona.
Stavimo lonac na srednje zagrejan šporet i pustimo voda provri.
Zatim smanjimo vatru i pustimo da se kuva oko 20-30 minuta, dok se vratovi ne skuvaju. U bujon dodajte seckani krompir i šargarepu.
Kuvajte dok povrće ne omekša. Ako koristite fidu, dodajte je u pileću supu, kuvajte je prema uputstvima na pakovanju.
U supu dodajte seckani crni luk i ostavite da se kuva još nekoliko minuta.
Pripremamo zapršku. Umutite jaje u maloj posudi. Malo po malo i postepeno dodajte oko 1/2 šolje vrele supe u razmućeno jaje, neprestano mešajući.
Pažljivo sipajte mešavinu jaja i supe nazad u šerpu, neprestano mešajući kašikom. Dodamo malo soli po ukusu.
Vraćamo lonac na šporet na kratko dok se supa ne zagreje i dok se svi ukusi ne pomešaju.
Pre serviranja dodajte seckani peršun za aromu i svežinu.
Tako je ukusna supa od pilećih vratova spremna za konzumiranje!