Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pasulj sa čvarcima

Pasulj sa čvarcima

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Guru
5071562k
Pasulj sa čvarcima
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Videćete svog muža nasmejanog kao nikad pre ako mu date ovaj pasulj sa čvarcima."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g
  • svinjski čvarci - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • celer - kriška
  • prazuluk - 1 struk
  • paradajz - 150 g, iz konzerve
  • ulje - 2 supene kašike
  • svnjiska mast - 1 supena kašika
  • crni biber
  • dimljena aleva paprika
  • majčina dušica
  • selen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj operemo nekoliko puta. Ostavlja se namočen u posudi sa hladnom vodom na nekoliko sati ili na jednu noć.

Isperemo ga i zalivamo ga hladnom vodom koliko je potrebno da pokrije. Čim voda uzavri, bacamo je i dosipamo vruću vodu koje je otprilike 5-6 prsta iznad zrna.

Sitno se naseckaju struk praziluka i glavica luka, celer i crvena paprika. Šargarepa se nasecka na kolutiće.

U zagrejanu masnoću /ulje i svinjsku mast/ stavljamo čvarke. U njih dodajemo naseckano povrće. Mešamo otprilike 5 minuta, nakon čega ih dodajemo u stari pasulj.

Pasulj se krčka na tihoj vatri. Kada povrće omekša, dodajemo i paradajz.

Kuvam dok se zrna pasulja dobro ne raskuvaju.

Tada dodajemo so i začine u pasulj sa čvsarcima.

Pogledajte tajni recept za domaće čvarke i saznajte kako da napravite kačamak sa čvarcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: