Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Zelje sterilisano u teglama za zimu

Zelje sterilisano u teglama za zimu

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5451593k
Zelje sterilisano u teglama za zimu
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
"Čak i baka zna da kuva sa svežim zeljem, ali ako želite da ga imate tokom cele godine, pogledajte kako da ga sterilišete u teglama."

Potrebni sastojci

  • zelje
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Odličan način da sačuvate i sačuvate ukuse i korisne sastojke prolećnog zelenila je konzerviranje u tegli.

Pažljivo operite listove zelja. Presavijte listove na pola po dužini i prođite oštricom noža duž vene da biste je uklonili.

U šerpi prokuvajte vodu sa solju i blanširajte zelje minut-dva.

Ako želite da sačuvate veće listove, koristeći ih za sarme, prvo njih blanširajte na minut.

Odmah nakon kuvanja, uronite ih u posudu sa ledenom vodom. Ocedite i pažljivo poređajte u odgovarajuće tegle.

Oceđeno zelje za kuvanje krupno iseckajte i stavite u suve tegle, čvrsto utisnuto.

Sterilišemo 20 minuta od trenutka kada voda proključa.

Zelje je odličan sastojak mnogih recepata, koji će ulepšati zimsku trpezu – kao što su kaša od zelja, čorba sa zeljem, dinstano zelje sa pirinčem, supa, zelena pita sa zeljem, đuveč, kaša, prženo sa prazilukom i jajima, sarmice od zelja i mnoga druga ukusna jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: