Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Turske mekike sa kvascem

Turske mekike sa kvascem

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
130241k
Turske mekike sa kvascem
Fotografije: Jozlyam Kadirova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Turske mekike možete servirati sa šećerom u prahu, medom, čokoladom, sirom ili šta god želite."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 7 g, 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • voda ili mleko - 300 ml, mlaki
  • kiseli mleko - 2 supene kašike, po želji
  • ulje (u testo) - 1 supena kašika
  • ulje za prženje - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite sveži kvasac (pola kockice) - rastvoite sa 1 kašičicom šećera sa malo mlake tečnosti (vode ili svežeg mleka). Ostavite da nadođe oko 10ak minuta.

Sve sastojke pomešajte u odgovarajućoj posudi i zamesite meko i lepljivo testo. Pokrijte krpom i ostavite oko sat-dva da nadođe.

U dubokom tiganju ugrejte ulje, oblikujte mekike namazanim rukama i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Ocedite na ubrus ili salvetu.

Turske mekike možete servirati sa šećerom u prahu, medom, čokoladom, sirom ili šta god želite.

Pogledajte takođe kako da napravite mekike sa sodom ili omiljenu turski pide.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: