Neverovatna i brza čorba od kupusa

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
09/02/2017
"Pravi eliksir za dušu - topla i mirisna domaća čorba u kojoj ćete sigurno uživati."
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 140
  • Pregledi tokom meseca150
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g bataka
  • šećer - 1 kašičica
  • kupus - 400 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad crvene
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • čubar
  • so
  • biber
  • limuntus - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • tucana paprika
  • peršun - nekoliko struka
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pileće meso u ekspres lonac i dodajte mu malo soli i kašičicu šećera (koristim ga da bi voda brže proključala). Ja sam izabrala batake, jer je meso hrskavije, a možete umesto bataka staviti pileći file. Meso kuvajte 15 minuta.

Zatim ga izvadite, sačekajte da se ohladi i sklonite kosti, a bujon koji je ostao presipajte u drugu šerpu.

U međuvremenu iseckajte šargarepu, luk i kupus.

U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje da se zagreje. Kad se ulje dovoljno zagreje, dodajte povrće i pržite ga nekih 5-6 minuta dok ne omekša. Malo promešajte, pa dodajte alevu papriku, i slatku i ljutu. Ako ne volite ljuto, onda ljuta paprika nije obavezna.

Pržite još koji minut, sklonite sa vatre i stavite drugu šerpu sa bujonom. Neka provri, pa dodajte povrće koje ste ispržili i iseckanu crvenu papriku, promešajte i dodajte meso. Nakon toga posolite, dodajte biber i čubar i ostavite da se kuva 10 minuta. Na kraju dodajte peršun, limuntus, promešajte i sklonite sa vatre.

Pre serviranja začinite tucanom paprikom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar