Brza usukana pogača

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
20/02/2017
"Ukusna i meka pogača koja će vas ostaviti bez reči."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21 134
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom sedmice70
  • Rejting3.7 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 7 g suvog
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • žumance - 1 komad
  • maslac - 50 g za premaz
  • belance - 1 komad za premaz
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toplom zaslađenom mleku i ostavite da naraste.

Prosejte brašno i so, pa napravite udubljenje, gde ćete staviti ulje i žumance. Zatim dodajte narasli kvasac i počnite da mesite.

Mesite sve dok ne dobijete meko testo, koje se neće lepiti za prste.

Razvijte testo na tanku koru i premažite je maslacem, koji ste prethodno rastopili. Urolajte i uzdužno isecite na dve trake, pa te dve trake podelite na još dve.

Odvojite dve trake, pa ih isprepletite međusobno, a isto uradite i sa drugim dvema trakama. Kad ih isprepletete, uvijte ih ka unutra, tako da dobijete oblik puža. Dublju tepsiju obložite papirom za pečenje, pa u nju stavite testo. Ostavite da naraste nekih 60 minuta.

Testo premažite blago umućenim belancetom i posipajte susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pogledajte slike, kako bi bolje razumeli.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar