Pogača meka kao pamuk sa kačkavaljem i susamom

Milica DjordjevicMilica DjordjevicPočetnik
23/02/2017
"Majstori za pogače su vam pokazali kako se pravi, a sad - da li ste spremni da probate?"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 163
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka, uz dodatak šećera i malo brašna.

Prosejte oko 800 g brašna, dodajte 50g otopljenog maslaca, so i preostalo toplo mleko i umesite meko testo.

Dodajte po malo od preostalog brašna dok ne dobijete testo kakvo želite. Pokrijte testo i ostavite ga na toplom.

Naraslo testo podelite na dve lopte. Razvijte svaku loptu u koru. Namažite svaku sa maslacem i pospite narendanim kačkavaljem. Stavite kore jednu na drugu i uvijte u rolat.

Isecite na parčiće, poređajte ih u kalup za pečenje i formirajte pogaču. Ja sam koristila kalup za kuglof. Odgore premažite maslacem i pospite susamom. Ostavite pogaču ponovo da narasta.

Ispecite u umereno zagrejanoj rerni do zlatnožute boje. Gotovu pogaču otgore ponovo premažite maslacem i pokrijte čistom krpom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar