Pogača Sijana

23/02/2017
"Mešenje pogače nije toliko teška, ali se traži pravo majstorstvo, da izvajaš od običnog testa izuzetno umetničko delo."
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 026
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • sveži kvasac - 1 kockica
  • šećer - 2 kašike
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • brašno - 1 kg
  • maslac - 60 g za premazivanje kora
  • susam
  • mak
* merne jedinice

Način pripreme

Umesila sam srednje tvrdo testo. Ostavila da nadođe na toplom, pokrivneno krpom. Naraslo testo sam podelila na dva dela, jedan deo je veći. Od veće lopte sam napravila 4 oble kore.

Namazala sam ih maslacem i stavila jednu preko druge, rasekla na 12 trouglova, počevši od centra, ali do kraja kruga treba da ostane neisečeni deo.

Kroz jedno se seče po sredini, isečeni se provlače odozdo na gore, a isečenim se provlači vrh odozdo na gore, da bi se dobio list. Ispod listića koji su sredina pite stavljam oblu koru ili druga varijanta je da se napravi rolat.

Od testa za dekoraciju sam napravila slova i stavila ih, a pre toga sam namazala žumancem i mlekom. Ostavila sam da nadođe i ispekla u ugreja noj rerni na 160 stepeni oko 35-40.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar