Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene pogače»Domaća pogača-pica Kruna

Domaća pogača-pica Kruna

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaća pogača-pica Kruna
Fotografije: Vanya Georgieva
7 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
15
"Najukusnija pogača sa mirisom i ukusom pice, kakvu do sada niste probali."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja . 3 komada (1 žumance je za premazivanje)
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 kašika
  • kvasac - 1 kockica
  • brašno - oko 1 kg, može i malo više, zavisi od veličine jaja
  • ZA NADEV
  • šunka
  • kiseli krastavci
  • masline
  • pečurke
  • topljeni sir
  • paprike
  • origano
  • ljutenica (ajvar)
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka umesim testo, prvo aktivirajuci kvasac sa 2 kašičice šećera i 1 supenom kašikom brašna. Brašno se mora prosejati da bi pogača bila meka.

Testo ostavljam da nadođe, nakon čega od njega uzimam jedan mali deo za centar pogače i razvijam dve male oble kore. Jendu mažem ljutenicom (ajvarom) posipam svim iseckanim sastojcima za nadev, drugom korom je prekrivam i po krajevima pritiskam kašikom ili viljuškom.

Od velikog dela testa razvijam debelu oblu koru, unutrašnju stranu kore (centar) sečem na osam delova. Od njih pa do kraja kore mažem ljutenicom (ajvarom), sa fotografija ćete videti tačnije i razumeti o čemu se radi.

Preko dela namazanim ajvarom stavljam sve sastojke sitno iseckane, bez paradajza i kačkavalja i posipam origanom. Od isečenih osam delova svaki uzimam i uvijam nadev, podvijajući ih dole ispod pogače.

Prethodno napravljn centar sa nadevom, kao mala zatvorena pica stavljam u sredinu. Odozgo ukrašavam od malo testa koje je ostalo, pravim cvetice.

Ostavljam pogaču da nadođe, nakon čega je mažem zumancem i uljem, preko otkrivenog dela nadeva stavljam po jedan kružić paprike i pečem u ugrejanoj rerni. Kada je skoro gotova je vadim i preko otkrivenog dela nadeva stavljam izrendani kačkavalj, i vraćam u isključenu rernu da se istopi kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: