Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hrskava pogača sa svežim mlekom

Hrskava pogača sa svežim mlekom

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Hrskava pogača sa svežim mlekom
Fotografije: Mariana
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Od jednog majstora naučili smo tajnu paperjaste pogače i nemamo strpljenja da vam je otkrijemo - mesite i jedite sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • toplo sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - približno 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • kvasac - 2 pakovanja od 7 g ili 1 od 11 g
* merne jedinice

Način pripreme

Promešala sam kvasac sa 400 ml toplog mleka, jednom kašičicom šećera i nekoliko kašika brašna. Kad je narastao, dodala sam 400 g brašna, jaje, 3-4 kašike ulja, so i zamesila meko testo, dok sam postepeno dodavala ostatak brašna.

Testo je primilo oko kilogram brašna. Kad je prestalo da se lepi za ruke, udarila sam ga sto puta o sto. Ostavila da lepo nadođe i formirala pogaču.

Otavila sam da odstoji još 15 minuta, nakon čega sam napravila nekoliko rezova, da osiguram ravnomerno pečenje i gurnula je u prethodno zagrejanu rernu na maksimalnoj temperaturi, pa sam smanjila na 200 stepeni i stavila na najnižu rešetku.

Peče se do prijatne preplanulosti. Ispečena je kada se pri kuckanju čuje šupalj zvuk.

Hrskava pogača sa svežim mlekom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: