Način pripreme
Umutite jedno jaje, dodajte mu 1 šoljicu mlake vode, malo soli i 2 kašike ulja. Dodajte brašno i umesite srednje meko testo. Kada je testo gotovo, ostavite ga da odstoji 1 sat.
Kada testo odstoji, razvucite ga na koru debljine 3 mm. Ostavite koru da se malo prosuši - oko 15 minuta. Nakon toga uzmite 3 kalupa za krugove različitih dimenzija.
Kada isečete krugove, svaki zasecite na nekoliko mesta. Kukurine dobijate kada 3 različita kruga spojite na sredini uz pomoć umućenog belanca.
Na gornjem krugu u sredini napravite udubljenje, a nakon toga u dubokom tiganju zagrejte više masnoće.
Kada je masnoća dobro zagrejana, spuštajte kukurine sa najmanjim krugom na dole. Veoma brzo dobijaju boju i zato ih treba brzo okretati. Kada se svi kukurini isprže, pospite ih šećerom u prahu i na svaki cvet u sredini stavite parče jagode iz slatka.