Fokača sa paradajzom i lukom

06/04/2017
"Neka vas spoljšnji vid ne prevari - fokača nije pica, ona je nešto poput ukusnog hleba sa dodacima za ljubitelje "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 271
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • kvasac - 1/2 paketa
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Rastvorite kvasac u mlakoj vodi, dodajte ostale sastojke i sipajte u brašno.

Umesite meko testo. Ostavite testo da nadođe. Gotovo testo tanko razvucite razvucite. Stavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje.

Odozgo poređajte kružiće paradajza /tanko isečene/ i luk sitno narendan. Pospite uljem i pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumeni.

Gotovu fokaču pospite listićima bosiljka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar