Pečena piletina sa topljenim sirom

16/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1733
"Jedno jelo, koje slobodno možemo nazvati kulinarskom romantikom u rerni! Obavezno treba probati "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano596
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • pileća krilca - 500 g
  • crni luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 komad
  • ulje - 4 - 5 kašike
  • pečurke - 180 g, iz konzerve
  • šargarepa - 2 komada
  • kukuruz - 2 kašike
  • topljeni sir - 5 trouglova
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
  • origano
  • peršun
  • vina - 50 ml, domaće
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu skuvajte do pola i ocedite. U tiganju ugrejte ulje i upržite naseckane crni luk, praziluk, šargarepu i oceđene pečurke. Posolite i dodajte biber i origano, a zatim sipajte vino da se prodinsta za kratko.

Smesu od povrća prebacite u pleh, dodajte oceđeni kukuruz i rasporesite po dnu.

Piletinu posolite, dodajte kari, alevu papriku i biber i rasporedite je preko povrća. Topljeni sir nasecite na komade i postavite ih između piletine.

Dolijte vodu i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta. Pet minuta pre kraja, viljuškom promešajte topljeni sir i vratite u isključenu rernu na kratko.

Poslužite uz domaće vino i uživajte u neverovatnom ukusu. Prijatno! slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar