Pikantan čips sa sosom od belog luka

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
26/05/2017
"Upozoravamo da ovaj pikantni čips pije mnogo piva, ali stvarno mnogo "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano238
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 kom. krupnijih
  • ljuta paprika - 2 - 3 kom. crvene
  • ulje - za prženje
  • za sos od belog luka
  • kiselo mleko - 4 kašike (4, 5%)
  • majonez - 3 kašike
  • sok od limuna - 1 kašičica svežeg
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • orasi - 2 - 3 oraha
  • mirođija - 1/2 vezice sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati i naseći po dužini na tanke kriške (ja koristim pristavku za čips rendeta marke Borner) ili koristiti ljuštilicu.

Na randu površinu staviti meku krpu i na nju poređati sirove krugove čipsa. Prekriti ih još jednom krpom i ostaviti da se suvišna vlaga apsorbuje za najmanje 15-20 minuta - tako neće prskati ulje dok ih pržite.

U međuvremenu napraviti sos za čips. Mirođiju oprati i sitno naseći. Čenove belog luka pasirati ili samleti sa orasima i malo soli. Dodati sok od limuna, kiselo mleko, majonez i soli po ukusu, pa dobro promešati. Sos sipati u male posudice ili čašice, odgovarajuće za serviranje.

U veoma zagrejano ulje u fritezi (ili posudi u kome će se pržiti čips) staviti ljute paprike (nasečene na pola i očišćene od semena) da se dobro uprže i da puste ljuto u masnoću.

Dodati i krompir i pržiti do zlatne boje, sa obe strane. Iscediti višak masnoće iz gotovog čipsa uz pomoć kuhinjskog ubrusa i servirati sa sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar