Teleća škembe čorba

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
31/05/2017
"Stari majstori znaju da je najukusnija škembe čorba sa telećim škembetom. Zato smo vam spremili ovu škembe čorbu prema klasičnom receptu"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 187
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Škembe dobro operite hladnom vodom, pa ga potopite u posoljenu vodu na 1-2 sata, operite, pa potopite u kipuću vodu i sa obe strane pređite nožem, ponovo operite i stavite u posoljenu vodu da se kuva, pa kada dobro omekša, izvadite ga i isecite na komade.

Neka se bujon kuva na jakoj vatri 15-20 minuta, pa mu dodajte malo ulja, aleve paprike i šolju svežeg mleka, škembe vratite u šerpu i sklonite sa vatre.

Poslužite sa prethodno sitno iseckanim belim lukom sa sirćetom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar