Način pripreme
Zamesimo meko testo od nadevenih sastojaka, podelimo na 5 loptica i ostavljamo da nadođu oko 30-40 minuta. Razvučemo prvu loptu na koru debljine oko 1/2 do 1 cm. Namažemo je margarinom ili mašću i ostavljamo sa strane.
Razvučemo sledeće dve kore na isti način, a drugu stavljamo na prvu, a treću preko druge. Preko treće namazane kore izmrvimo deo sira i prekrivamo sa preostale dve kore, namazane kao prve.
Ovih 5 kora, koje su jedna preko druge, presavijemo i ostavljamo da odstoje 15 minuta. Pet slojeva kora razvlačimo na debljinu od 2 cm, još jednom premažemo i odozgo stavljamo preotali sir.
Uvijamo u rolat i sečemo na jednake kolutove 2-3 cm. Poređamo u namazan pleh, okrećemo ih nagore. Ostavljamo još malo da nadođu i mažemo ih umućenim žumancem i nekoliko kapljica ulja.
Penjurliju pečemu u prethodno ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni 30-40 minuta, dok se lepo ne ispeče. Kad se izvadi, pospemo je hladnom vodom i stavljamo papir i uvijamo krpom da omekša.
Prijatno!