Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Supa od vrganja sa vinom

Supa od vrganja sa vinom

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Supa od vrganja sa vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Aromatična supa od pečuraka, koju nećete želeti da podelite ni sa kim"

Potrebni sastojci

  • vrganj - 600 g
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckana
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • peršun - 2 supene kašike
  • belo vino - 3/4 šolje
  • voda - 2 šolje (500 ml)
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, sveže samleven
  • hleb - 4 prepečene kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste i operu pažljivo hladnom vodom. Seku se krupnije.

Beli luk i peršun se proprže u velikom tiganju, dok beli luk ne dobije zlatnu boju. Dodaju se pečurke i prže se na jakoj vatri 3-4 minuta.

Prelivaju se vinom, dok ono ne ispari. Vatra se smanji na srednju jačinu i dodaje se voda.

U svaki tanjir se stavljaju kriške prepečenog hleba i preko kojih se sipa supa.

Supa od vrganja sa vinom je sjajna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: