Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trakijska pita

Trakijska pita

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4999k433
Trakijska pita
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
16/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Danas ćemo vam podeliti ovu raskošnu trakijsku pitu sa bogatim nadevom, koju vredi probati"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, tanke
  • sir - 400 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • sveže mleko - 500 g
  • pirinač - 150 g
  • jaja - 6 komad
  • masac - 50 g
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se skuva i ocedi iz vode. Ostavljamo da se ohladi. U posudi umutite četiri jajeta, dodajte kiselo mleko, mrvljeni sir i oceđeni pirinač.

Dobro se promeša. U okrugao pleh, namazan ulje, se stavljaju tri kore, svaka se posipa sa malo ulja. Preko treće se rasporedi od nadeva.

Odozgo se ređaju nove tri kore, pospe se ulje, ponovo nadev i tako dok se ne potroše kore. Pita se iseče na kvadrate ili kao torta.

Preko nje se stavljau komacići maslaca i preliva se sa umućena dva jajeta sa svežim mlekom.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat. Vadi se i hladi i tek tad se servira. Odlična je sa svežim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: