Bistra kokošja supa

01/08/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Najukusniji lek u borbi protiv gripa i prehlada je i dalje kokošja supa "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano741
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kokošije meso - 1 komad, zamrznuta kokoška
  • krompir - 5 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 glavica
  • crni luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 komada
  • voda - 4 l, topla
  • biber - zrna
  • piment
  • so
  • peršun - 1 veza
  • ljuta aleva paprika - ili suve ljute papričice
  • limun - 1 komad, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kokošku razmrznite i operite, pa je nasecite na porcije. Stavite meso u duboku posudu. Dolijte vodu, posolite i dodajte začine - biber u zrnu, piment, lovorov list. Poklopite posudu i stavite na vatru da se kuva.

Možete koristiti ekspres lonac. Na taj način ćete skuvati kokošku sa manje vode, a u isto vreme će meso biti i dinstano. Kada voda provri, ostavite meso da se kuva oko 40-50 minuta, u zavisnosti od posude koju koristite.

Za to vreme operite, očistite i oljuštite povrće. Nasecite krompir, šargarepu i seler na krupne komade. Dodajte povrće u posudu sa kokoškom.

Kada je supa gotova, dosolite, ako je potrebno. Poslužite u tanjirima sa supu, a dodatno možete supu posuti sitno seckanim peršunom, ljutom alevom paprikom i dodati krišku limuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti