Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Lenja čorba od mlevenog mesa

Lenja čorba od mlevenog mesa

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Lenja čorba od mlevenog mesa
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
05/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Baba nije lenja, ali ponekad pribegava takvim brzim i ukusnim supicama za koje zna da smo prezadovoljni"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, mleveno
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, srednje velika
  • krompir - 2 komada, srednje veliki
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • so
  • biber
  • peršun
  • kumin
  • čubar
  • rezanci
  • bujon - 1 - 2 komada, kocka, od povrća
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - pola šolje
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i šargarepe na kocke. Izdinstajte ih na nakoliko minuta u ulju na umerenoj vatri. Kada omekšaju dodajte mleveno meso. Pržite 5-6 minuta. Dodajte isečen krompir na kocke i pržite i mešajte još nekoliko minuta.

Začinite jelo kuminom i čubrom. Prelijte sa jednim i po litrom bujona od povrća. Čim supa provri, smanjite na slabu vatru i ostavite supu da vri dok ne bude gotovo. Čim supa bude gotova dodajte rezance da provre 2-3 minuta.

U međuvremenu pripremite preliv, tako što umutite jaje sa brašnom i razredite kiselim mlekom. Da se izjednače temperature dodajte jednu kutlaču supe u preliv i promešajte.

Sipajte već topao preliv u supu u tankom mlazu. Na kraju začinite gotovu supu solju i biberom i pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: