Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusom

Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusom

ažurirano:
Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221392k
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pikantno, aromatično i iznenađujućeg ukusa, koji će vas očarati."

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • mleveno meso - 250 g, teleće
  • kumin - mleven 1/2 kašičice
  • cimet - 1/3 kašičice
  • kari - 1/2 kašičce
  • bujon - od povrća 300 ml
  • za kuskus
  • kuskus - 180 g
  • kora od limuna - 2 supene kaške, izrendana
  • menta - sveža 1 supena kašika, sitno iskidana
  • voda - 450 ml
  • pistaći - 2 supene kašike, bez ljuške i malo zapečeni
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dinstajte prethodno iseckan luk oko 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i začine.

Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta. Dodajte bujon. Ostavite da provri i smanjite temperaturu. Kuvajte na thoj vatri oko 20 minuta.

Skuvajte kuskus prema uputstvu na pakovanju. Kad bude gotov, promešajte kuskus kašikom i pomešajte sa korom limuna mentom.

Začinite solju po ukusu. Sipajte kuskus u veliki tanjir, odozgo sipajte mleveno meso na gomilu pospite krupni isečenim komadima pistaća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: