Naborana pita

08/10/2017
"Pitajte majstore, oni će vam reći, da je naborana pita duplo ukusnija "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 655
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • smesa od jaja
  • sir - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • kisela pavlaka - 100 g
  • kisela voda - 150 ml
  • ulje - 50 ml
  • za premazivanje
  • kisela pavlaka - 1 supena kaška
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umuite jaja, dodaje sitno izrendan sir, pavlaku, ulje i gaziranu vodu, dobro promešaje.

Namažite pleh sa malo ulja i stavite jedan list kore na dno. Svaki sledeći list potopite u smesu od jaja, i gužvajte listove u čupavu loptu, potapajte i ređajte u pleh jednu do druge, dok se ne potroši smesa i ostane jedan list kora.

Odozgo stavite poslednji list razvučen, isecite pitu na kockice i premažite umućenim jajetom, pavlakom i uljem.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta, 20 minuta pre, smanjite na 150 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar