Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Nestandardna pita

Nestandardna pita

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k129
Nestandardna pita
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Tradicija nije ono što je bila, ali i nove stvari su dobre - probajte ovu nestandardnu pitu i složićete se sa nama"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • prašak za pecivo - 10 g
  • sir - 300 g
  • maslac - 100 g
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite polovinu maslaca, preostalo ostavite sa strane. Umutite jaja u posudi, dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i sveže mleko. Izmrvite sir u posudi i promešajte smesu.

Uzmite jednu koru, namažite je maslacem i presavijte na dva dela po dužini tako da se dobije pravougaoni oblik. Uzmite pravougaoni kalup za kolač, namažite ga uljem po dnu i ivicama.

Stavite pravugaonu koru, odozgo je namažite maslacem, savije drugu koru na isti način i stavite je u kalup preko druge. Pospite kore delom nadeva.

Nakon toga slede ponovo kore, jednu namažite maslacem, presavijte na dva dela, stavite preko nadeva u kalup, namažite odozgo, uzmite sledeću, namažite, presavijte i stavite na prethodnu, nakon toga prelijte nadevom. Tako uradite sa svim korama, nakon svake druge stavljate nadev i na kraju završie nadevom.

Uzmite odvojeni maslac, isecite ga na komade i stavite odozgo. Stavite u rernu na 160 stepeni i pecite oko sat vremena dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: