Kule od povrća sa telećim ćufticama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
13/11/2017
"Kada u grudima kulinara bije srce umetnika, na stolu nije samo jelo već prava slika ukusa "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite meso zajedno s lukom u multipraktiku. Dodajte začine i oblikujte male ćuftice - 8 komada. Ispržite ih u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatastu boju. Isecite patlidžan na krugove debljine 1 cm.

Pospite ih solju i ostavite 30 minuta. Operite ih hladnom vodom i osušite. Isecite i tikvicu na krugove iste debljine. Poređajte kulice ređajući tikvicu, ćufticu, patlidžan, ćufticu, tikvicu i povežite ih šišom.

Tako uradite i sa ostalim sastojcima. U tiganj sipajte malo ulja i propržite luk i beli luk. Dodajte narendan paradajz, pospite solju, šećerom i biberom. Promešajte dobro i sipajte sos u posudu za pečenje. Poređajte kulice u posudu i zapecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite i preko svake stavite po jedno parče kačkavalja i čeri paradajz. Vratite nazad u rernu na 4-5 minuta

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar