Čorba pihtija

29/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6079
"Ništa ne zagreva dušu jednog muškarca tako kao dobro pripremljena, začinjena i vruća čorba pihtija "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano347
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 svinjske nogice, svinjske uši i rep
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 glavice + 2 kašike istucan
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • celer - 1/2 glavice
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • jaja - 2 komada
  • sirće - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro svinjske nogice, uši i rep, stavite ih u duboku šerpu i prelijte vodom. Dodajte luk isečen na pola, čenove od dve glavice belog luka (očišćene), isečene na krupno šargarepe, celer i lovorove listove.

Kada čorba provri dodajte so po ukusu. Čim svinjetina omekša potpuno, izvadi se, odvaja se od kostiju i iseče se na parčiće. Bujon se procedi i u njega se vraćaju nogice, uši i rep.

Ostavlja se da ponovo provri, sklanja se sa ringle i ostavlja se da se blago ohladi. Čorba pihtija se začinjava umućenim jajima sa sirćetom. Dodaju se i 2 kašike istucanog belog luka (po želji).slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar