Ekonomična čorba sa sirom i prazilukom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
09/01/2018
"Trikovi iz starih teftera - ukusna i veoma ekonomična čorba, koju će svi ukućani obožavati "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano319
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sir - 200 g, mrvljeni
  • praziluk - 3 struka
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 2 - 3 struka, svež
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 1 šoljica
  • jaja - 1 komad, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i sitno iseckajte praziluk. U ulju i malo vode, sa biberom, solju i prstohvatom aleve paprike prodinstajte praziluk. Kada omekša i ostane samo ulje, posipajte brašno i propržite.

Spajte 4 - 5 šolje tople vode i dodajte izmrvljeni sir. Ostavite čorbu da se kuva 10 - 15 minuta.

Možete doliti još vode, ako je potrebno. Dodajte sitno iseckan sveži peršun. Zapržite čorbu sa umućenim jajetom i kiselim mlekom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar