Mlečna pileća supica

27/01/2018
"Jedna ukusnija i aromatičnija pileća supa "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano468
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso i stavite ga u ekspres lonac, zajedno sa celerom, soli i zrnima bibera.

Kuvajte meso 20 minuta, izvadite ga, precedite bujon u drugu šerpu, ostavite meso da se ohladi i isecite ga ili iskidajte na komade. Stavite tiganj na vatru i ugrejte maslinovo ulje u njemu.

Očistite luk i šargarepu, luk sitno isecite, a šargarepu izrendajte.

Stavite šerpu sa proceđenim bujonom na drugu ringlu da provri. Izdinstajte luk i šargarepu u maslinovom ulju dok ne omekšaju, stavite brašno, promešajte i sipajte vino.

Ostavite alkohol da ispari i sipajte mleko. Promešajte i sipajte u šerpu sa bujonom, stavite meso, začinite solju i biberom, promešajte.

Kuvajte 10 minuta i skinite sa vatre. Po želji prilikom serviranja pospite peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar