Način pripreme
Pomešajte kvasac sa mlakom vodom i šećerom i ostavite da nadođe. U posudi pomešajte dve vrste brašna i oblikujte udubljenje u sredini.
Sipajte kvasac i dodajte ostale sastojke, zamesite srednje meko testo. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe 40 minuta. Otkinite loptu veličine jabuke za nadev, preostalo testo podelite na dva dela. Prvi podelite na još 3 dela.
Svaki razvijte oklagijom na pravougaonu koru, namažite maslacem i pospite smesom od mrvljenog sipa i jaja. Poređajte tri koje jednu na drugu i uvijte u rolat. Isecite na 8 debelih kriški. Svaku isecite po sredini na dva dela, ali ne do kraja, i poređajte po ivicama pleha, obloženog papirom za pečenje. U proreze stavite po jednu lopticu u sredinu sa nadevom.
Drugi deo podelite na dva dela, razvijte na pravougaone kore, namažite maslacem i nadevom, uvijte u mali rolat, i isecite ga na 3 dela. Svaki isecite po dijagonali i oblikujte list.
Poređajte po sredini, a kraj rolata stavite u centar pogače. Ostavite je 15 minuta na toplom da nadođe. Namažite odvojenim žumancem, umućenim sa malo ulja i svežeg mleka.
Pospite semenkama, pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Izvadite i pokrijte krpom da bi korica bila mekana.
U testo stavite samo 3 supene kašike rastopljenog maslaca, ostalo je za premazivanje.