Način pripreme
Rastvorite kvasac sa šećerom u ugrejano vodi i ostavite da nadođe.Prosejte brašno i so, i napravite udubljenje, u njega sipajte jaja, ulje i toplo kiselo mleko.
Počnite da mesite, postepeno dodajte kvasac. Mesite dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi po rukama. Stavite testo u posudu i ostavite da nadođe 30-40 minuta.
Za to vreme napravite nadev tako što izmrvite sir i pomešate ga sa umućenim jajetom. Podelite nadošlo testo na osam jednakih delova.
Razvucite svaku koru i stavite po malo od nadevia. Uvijte u rolat i posle u oblik puža (pogledajte fotografije).
Poređajte ih u duboku posudu za pečenje, namazanu sa 3 supene kašike ulja. Ostavite ponovo da nadođe 30-40 minuta. Posle namažite preostalim jajetom, umućenim sa 3 supene kašike ulja.
Prvih 5-10 minuta, penjurliju pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle smanjite na 180 i pecite dok ne bude gotova.