Paprike punjene pasuljem i šargarepom

11/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Po babinom receptu je uvek ukusnije "
Priprema45 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno165 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano345
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopimo prethodno veče. Sledećeg dana ga dobro operemo i skuvamo ga. Nakon toga ga ponovo isperemo od vode u kojoj se kuvao.

U tiganjčiću odvojeno isečemo glavice luka na sitno i sa malo maslinovog ulja ih izdinstamo. Dodajemo šargarepe na krupne kocke i dolivamo pola šolje vode.

Ostavljamo da omekša šargarepa i da voda uvri. Nakon toga dodajemo jednu od paprika isečenu na sitno i alevu papriku. Stavljamo je na kraju da ne zagori. Začinjavamo solju i bosiljkom.

Na redu je da se napune paprike i poređaju u posudu za pečenje. Pečemo dok se paprike ne zapeku.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti